Stevige pompoensoep met gember

Stevige pompoensoep met gember
Stevige pompoensoep met gember

STEVIGE POMPOENSOEP MET GEMBER

Ingrediënten (4 personen)
– 1 biologische pompoen
– 1 flinke ui
– 4 stegels bleekselderij
– 1 rode peper
– 2 cm verse gember
– 3 teentjes knoflook
– 750 ml water
– 1 eetlepel kokosolie


Bereiden:

  1. Snipper 1 ui en snijd 4 stengels bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een grote (soep)pan en fruit de ui en bleekselderij (5 min).
  3. Was de pompoen en snijd daarna in vieren. Verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen met schil in kleine stukken.
  4. Verwijder van 1 rode peper het groene kroontje, halveer de peper en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in stukjes.
  5. Schil 2 cm gember en snijd in kleine stukjes.
  6. Snijd 3 teentjes knoflook in kleine stukjes.
  7. Voeg 750 ml water, de gesneden pompoen, gember, knoflook en rode peper toe aan de pan.
  8. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25 minuten zachtjes koken.
  9. Pureer de soep met een staafmixer.
  10. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!


Wil je dunnere soep? Voeg meer water toe.
Bleekselderij over? Maak een groentesapje!

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *