Quinoa met spinazie en winterwortel

Quinoa met spinazie en winterwortel

QUINOA MET SPINAZIE EN WINTERWORTEL

Ingrediënten: (2 personen)
– 1 cup quinoa (ongeveer 160 gram)
– 1 flinke winterwortel
– 200 gram verse bladspinazie
– 1 rode ui
– 150 gram biologische kipfilet
– flinke hand rozijnen
– handje pijnboompitten
– 1 eetlepel kokosolie
– keltisch zeezout en peper


Bereiden:

  1. Was 1 cup quinoa met lauw water in een vergiet. Was de winterwortel en bladspinazie.
  2. Doe de quinoa in een pan. Voeg 2 cups water toe en breng aan de kook. Volg kookinstructies op de verpakking. (meestal zo’n 12 minuten koken tot het water verdampt is)
  3. Snijd 1 rode ui in kleine stukjes en 1 winterwortel in dunne schijfjes.
  4. Smelt 1 eetlepel kokosolie op middelhoog vuur in een hapjespan. Voeg de ui en wortel toe, roer af en toe in de pan tot de winterwortel beetgaar is. (10 min)
  5. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder olie.
  6. Als de quinoa, ui, wortel en pijnboompitten gaar zijn voeg je ze tijdelijk samen in de pan met quinoa.
  7. Bak de kip gaar en lichtbruin in de hapjespan, voeg indien nodig extra kokosolie toe.
  8. Voeg de quinoa, ui en wortel toe aan de hapjespan.
  9. Voeg 100 gram spinazie en een flinke hand rozijnen toe, bak zo’n 2 minuten.
  10. Serveer de overige 100 gram spinazie verdeeld over 2 borden, schep de quinoa op de verse spinazie.

Eet smakelijk!


Spinazie over? Maak een groene smoothie!

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *