GEVULDE PUNTPAPRIKA
Ingrediënten: (2 personen)
– 2 grote puntpaprika’s
– 250 gr cherrytomaten
– 2 avocado’s
– handje rucola (andere slasoort kan ook)
– 1 eetlepel mayonaise (zelfgemaakt of met zo min mogelijk toevoegingen)
– 1 eetlepel citroensap
– peper en zout
– biologische spekjes of bacon (optioneel)
Bereiden:
- Bak kort het spek of de bacon, laat afkoelen (liever een vegetarische lunch?, begin dan bij stap 2)
- Snijd 2 puntpaprika’s in de lengte door midden, verwijder de zaadlijsten
- Snijd 250 gram cherrytomaatjes in vieren
- Halveer 2 avocado’s, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes
- Snijd de helft van het handje rucola in kleinere stukjes
- Doe de bacon, cherrytomaatjes, avocado’s, gesneden rucola, eetlepel citroensap, eetlepel mayonaise en naar smaak peper en zout in een mengschaal, hussel goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de puntpaprika’s. Leg het restant rucola op het mengsel
Eet smakelijk!
♥
Deel dit recept op:
Ja, ik heb de lunch in de punt paprika’s net uitgeprobeerd. Het was heel lekker. ik weet nog niet hoe voedzaam hij is m.a.w. wanneer krijg je weer trek? Ik ga nog meer recepten uitproberen deze week. Goed initiatief
Hoi Elisa,
Wat ontzettend leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent. Was de puntpaprika voedzaam genoeg voor je? Heel veel plezier met het uitproberen van de andere recepten. 🙂 Als je vragen hebt hoor ik het graag.
Groetjes, Mirjam