CACAO DADEL BALLETJES
Ingrediënten (6 stuks, 2 personen)
– 4 grote verse dadels
– 1 eetlepel hazelnoten
– 2 theelepels (rauwe) cacaopoeder
– 2 eetlepels geraspte kokos
Bereiden:
- Laat 4 dadels zo’n 2 minuten weken in een schaaltje met warm water.
- Haal de dadels uit het schaaltje, verwijder de pit en snijd in fijne stukjes.
- Doe de dadels in een blender of keukenmachine, voeg 1 eetlepel hazelnoten en 2 theelepels cacaopoeder toe.
- Zet de blender/keukenmachine aan tot er een plakkerige massa ontstaat. (in de blender soms even alles naar het midden scheppen met een lepel en weer opnieuw aanzetten)
- Haal de massa uit de blender, kneed tot 1 grote stevige bal, verdeel daarna in kleine balletjes.
- Strooi 2 eetlepels geraspte kokos op een bord en rol de balletjes een voor een door de kokos.
Eet smakelijk!
Variaties:
– amandelen i.p.v. hazelnoten
– kleine stukjes pure chocolade door de bal kneden (stap 5)
♥
Deel dit recept op: