BASILICUMPESTO VAN JAMIE OLIVER
Ingrediënten (ca. 125 gram)
– 1 flinke hand basilicumblaadjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 hand pijnboompitten
– olijfolie extra vierge (kies een donkere glazen fles, hoe beter de kwaliteit, hoe beter de smaak)
– 2 eetlepels parmezaanse kaas (optioneel, niet vegan)
Bereiden:
- Was 1 flinke hand basilicumblaadjes, maak 2 tenen knoflook schoon en hak de basilicum en knoflook vervolgens fijn.
- Hak 1 hand pijnboompitten fijn. Voeg hier een eetlepel van de optionele parmezaanse kaas toe. Gebruik een vijzel om het mengsel nog fijner te malen.
- Voeg naar smaak peper en keltisch zeezout toe en de optionele 2e eetlepel parmezaanse kaas.
- Voeg extra vierge olijfolie toe tot je een pesto hebt. Voeg naar smaak extra olie (of kaas) toe, tot je de ultieme pesto hebt.
Eet smakelijk!
♥
Deel dit recept op: