HOMEMADE WRAPS MET CHILI
Ingrediënten (2 personen)
Wraps:
– 200 gram volkoren speltmeel
– 2 eieren
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 400 ml water
– 2 eetlepels bieslook (optioneel)
– 1 theelepel kokosolie
Vulling:
– 250 gram biologisch gehakt
– 1 teentje knoflook
– 2 romatomaten
– 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
– 300 gram (diepvries) mexicaanse groente
– 1 avocado
– 100 gram (geiten)kaas
– chilikruiden
– paprikapoeder
– peper en keltisch zeezout
Bereiden:
Wraps
- Meng 200 gram speltmeel, 2 eieren, 2 eetlepels kerrie, 400 ml water en 2 eetlepels bieslook in een grote kom met een garde.
- Doe een theelepel kokosolie in de koekenpan en laat op middelhoog vuur smelten.
- Schep met een soeplepel beslag in de koekenpan, draai de pan zodat het deeg zich kan verspreiden over de bodem. Laat de wrap langzaam garen op middelhoog vuur. Als de bovenkant ‘droog’ is kan je de wrap omkeren.
- Je kan met dit beslag 4-5 grote wraps maken.
Vulling:
- Bak 250 gram gehakt rul in een hapjespan. Pers een teentje knoflook in een knoflookpers en bak even mee.
- Voeg de mexicaanse groente toe aan het gehakt.
- Ontvel 2 romatomaten: Snijd met een scherp mesje in 2 romatomaten een kruisje, leg in een schaaltje en giet kokend water in het schaaltje (waterkoker). Laat even een paar seconden wellen tot het kruisje open gaat staan. Haal de tomaten een voor een uit het schaaltje met een lepel en spoel af met koud water. Het velletje laat nu heel makkelijk los. Snijd de romatomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de hapjespan.
- Voeg naar smaak peper, keltisch zeezout, chilipoeder en paprikapoeder toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.
- Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd in blokjes. Verkruimel de (geiten)kaas. Serveer de avocado en geitenkaas in een apart schaaltje of direct op de borden.
- Serveer de saus met de wraps, avocado en (geiten)kaas.
Eet smakelijk!
Liever vegetarisch?
Vervang het gehakt door biologische tofu.
♥
Deel dit recept op: