SALADE AVOCADO, TOMAAT, EI
Ingrediënten: (2 personen)
– 150 gram gemengde sla
– 1 avocado
– 10 cherrytomaten
– 2 eieren
– 4 eetlepels zonnebloempitten
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 1/2 theelepel mosterd
– 1 eetlepel azijn (balsamico of witte wijnazijn)
– keltisch zeezout
Bereiden:
- Vul een kleine pan met ruim water en kook 2 eieren tot ze hardgekookt zijn.
- Was de sla en tomaten.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd 10 cherrytomaten in kwarten en snijd de eieren in stukjes.
- Meng 150 gram gemengde sla met de avocado, eieren en cherrytomaten.
- Doe 2 eetlepels extra vierge olijfolie in een schaaltje en meng met 1/2 theelepel mosterd en 1 eetlepel azijn. Voeg naar smaak keltisch zeezout toe.
- Meng de dressing met de salade en verdeel over 2 borden. Besprenkel elk bord met 2 eetlepels zonnebloempitten.
Eet smakelijk!
Liever niet vegetarisch? Voeg wat uitgebakken biologische spekjes toe bij stap 4.
♥
Deel dit recept op: