STEVIGE POMPOENSOEP MET GEMBER
Ingrediënten (4 personen)
– 1 biologische pompoen
– 1 flinke ui
– 4 stegels bleekselderij
– 1 rode peper
– 2 cm verse gember
– 3 teentjes knoflook
– 750 ml water
– 1 eetlepel kokosolie
Bereiden:
- Snipper 1 ui en snijd 4 stengels bleekselderij in boogjes.
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een grote (soep)pan en fruit de ui en bleekselderij (5 min).
- Was de pompoen en snijd daarna in vieren. Verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen met schil in kleine stukken.
- Verwijder van 1 rode peper het groene kroontje, halveer de peper en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in stukjes.
- Schil 2 cm gember en snijd in kleine stukjes.
- Snijd 3 teentjes knoflook in kleine stukjes.
- Voeg 750 ml water, de gesneden pompoen, gember, knoflook en rode peper toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur 25 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
♥
Wil je dunnere soep? Voeg meer water toe.
Bleekselderij over? Maak een groentesapje!