QUINOA MET SPINAZIE EN WINTERWORTEL
Ingrediënten: (2 personen)
– 1 cup quinoa (ongeveer 160 gram)
– 1 flinke winterwortel
– 200 gram verse bladspinazie
– 1 rode ui
– 150 gram biologische kipfilet
– flinke hand rozijnen
– handje pijnboompitten
– 1 eetlepel kokosolie
– keltisch zeezout en peper
Bereiden:
- Was 1 cup quinoa met lauw water in een vergiet. Was de winterwortel en bladspinazie.
- Doe de quinoa in een pan. Voeg 2 cups water toe en breng aan de kook. Volg kookinstructies op de verpakking. (meestal zo’n 12 minuten koken tot het water verdampt is)
- Snijd 1 rode ui in kleine stukjes en 1 winterwortel in dunne schijfjes.
- Smelt 1 eetlepel kokosolie op middelhoog vuur in een hapjespan. Voeg de ui en wortel toe, roer af en toe in de pan tot de winterwortel beetgaar is. (10 min)
- Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder olie.
- Als de quinoa, ui, wortel en pijnboompitten gaar zijn voeg je ze tijdelijk samen in de pan met quinoa.
- Bak de kip gaar en lichtbruin in de hapjespan, voeg indien nodig extra kokosolie toe.
- Voeg de quinoa, ui en wortel toe aan de hapjespan.
- Voeg 100 gram spinazie en een flinke hand rozijnen toe, bak zo’n 2 minuten.
- Serveer de overige 100 gram spinazie verdeeld over 2 borden, schep de quinoa op de verse spinazie.
Eet smakelijk!
Spinazie over? Maak een groene smoothie!
♥
Deel dit recept op: