Gevulde paprika met quinoa

Diner - gevulde paprika met quinoa (Small)
Gevulde paprika met quinoa

GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA

Ingrediënten (2 personen)
– 2 paprika’s
– 150 tot 200 gram biologisch rundergehakt
– 1 cup quinoa (ongeveer 160 gram)
– 200 gram gepelde tomaten
– 1 tomaat
– 1/2 bakje kastanjechampignons
– 100 gram verse (geiten)kaas
– 1 eetlepel italiaanse kruiden
– een paar blaadjes verse basilicum
– 1 eetlepel kokosolie


Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook 1 cup (160 gram) quinoa volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Rul 200 gram rundergehakt in een koekenpan, voeg 1 eetlepel italiaanse kruiden en 200 gram gepelde tomaten toe.
  4. Was 2 paprika’s en halveer. Verwijder de zaadlijsten.
  5. Vet een ovenschaal in met wat kokosolie, leg de halve paprika’s in de ovenschaal.
  6. Snijd een 1/2 bakje kastanjechampignons in plakjes en 1 tomaat in blokjes. Voeg toe aan het gehakt met de saus, voeg ook de gekookte quinoa toe.
  7. Meng alles goed door elkaar. Schep het mengsel vervolgens in de gehalveerde paprika’s.
  8. Bestrooi met 100 gram gebrokkelde (geiten)kaas en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  9. Serveer met een paar blaadjes verse basilicum.

Eet smakelijk!


Liever vegetarisch?
Voeg meer kastanjechampignons toe.
Je kan ook tofu of vegetarisch gehakt gebruiken, let dan wel goed op de toevoegingen.

Kastanjechampignons over?
Maak een omelet voor de lunch morgen.

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *