Speltbroodje met omelet

Speltboordje met omelet
Speltbroodje met omelet

SPELTBROODJE MET OMELET

Ingrediënten: (2 personen)

– 2 afbak speltbroodjes (AH)
– 3 eieren
– 1 bosui
– 5 champignons
– 6 biologische cherrytomaten
– handje rucola (of andere slasoort)
– plakje (geiten)kaas
– peper en (keltisch)zeezout
– 1 theelepel kokosolie


Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor en bereid de speltbroodjes volgens verpakking.
  2. Breek 3 eieren in een schaal.
  3. Snijd 1 bosui en 5 champignons in kleine stukjes. Voeg toe aan de schaal met eieren.
  4. Voeg naar smaak peper, zout en andere kruiden toe. Kurkuma is bijvoorbeeld erg gezond. Mix met een garde tot een glad mengsel.
  5. Verhit 1 theelepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de olie gesmolten is het eiermengsel toe.
  6. Laat langzaam stollen tot de bovenkant van het omelet ‘droog’ is. Keer het omelet om met een spatel en laat staan tot beide kanten gaar zijn.
  7. Snijd de broodjes en beleg met een plak (geiten)kaas, een half omelet, beetje rucola en versgesneden cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!


Wil je iets op het broodje smeren? Kies dan voor biologische roomboter.

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *